KlumpaDumpa

Att veta vad att göra vid det rätta tillfället

Publicerad 2012-02-29 08:02:47 i Allmänt,

Gårdagens träning med Moa online gick inte riktigt som planerat. Eller var det kanske just det den gjorde.
Frågan är väl snarare vad jag hade planerat... eller inte!

Tanken var iallafall att leka yoyo-game över en bom, men nehej tyckte fröken, inte ska vi gå baklänges över den inte!
Kom på mig själv med att bli frustrerad, skrattade åt mig själv och så tränade vi lite stick to me istället vilket gick bättre.

Men så var vi där vid bommen igen och min Maräng flyttade bakdelen åt alla håll och kanter förutom över bommen. Provade också att göra det tillsammans med henne och då lyckades vi få över de små bakbenen, det fick räcka så. Tid är allt vi har.

En viktig känsla jag dock upptäckte var att jag måste lära mig att få ned min egen energi, när vi skulle avsluta med friendly blev gumman otålig och bufflig, vandrade omkring. Backade ut henne, vände mig om i två minuter och så tittade hon frågande på mig och sedan kunde vi fortsätta gosa avslappnat tillsammans.
Kanske jag omedvetet satte för mycket press på henne igår, utan att låta henne fundera emellan övningarna. Det tål att tänkas på.


Här är jag nu

Publicerad 2012-02-25 08:02:09 i Allmänt,

Här är jag nu. Sittandes på en köksstol med Historieundervisningens byggstenar i högsta hugg.
Funderar mig tidvis bort, så avbryter tentamenskrivandet med ett litet blogginlägg.
Jag har den senaste tiden börjat förstå att jag faktiskt inte saknar ridningen sisådär otroligt mycket som jag först trodde. Självfallet kliar det i kroppen vissa dagar när solen tittar fram över all snö. Då vill jag ut med Marängen barbacka och ta en härlig tur. Men jag vill just nu verkligen hellre fokusera på mig själv från marken, hur jag är i min kommunikation med hästarna. Jag har fått den Aha-upplevelse jag behöver. Nu är det PNH som gäller. Så kommer det förbli.

Tack och lov har jag och Moa fått en ny människa i våra liv. Beatrice har varit och är till ovärderlig hjälp nu när jag varit sängliggandes. Vi trivs så bra med henne och hon med oss. Tappade nästan tron på att vi inte skulle hitta någon människa som var rätt för Moa. Hon har fått välja själv. Många trevliga personer har varit här och hälsat på och provridit, men ibland har det bara varit nog att se Moas blick för att förstå hennes önskan. Jag har lyssnat.
Bea fick också under sin första provtur känna av de flesta av Moas sidor och det tycker jag var lika bra. Min Maräng är världens mest snälla och trygga häst men eftersom hon nu blivit mer extrovert än förut har hon blivit gladare och busigare och med det kommer bocksprång och "galoppeti". Jag ser det som positivt, men om man då är rädd och ser hennes beteende som dumheter blir det helt fel i vår värld.



Nej dags att återgå till tentan.


Tjohej

Märklig inledning på denna vecka 7

Publicerad 2012-02-14 19:49:36 i Allmänt,

Härmed ska jag nu dokumentera för alla eder att detta är en vecka som kommer bjuda på både det ena och det andra. Jag har det liksom på känn. Gårdagen spenderades till exempel med att åka borta till Erica två gånger för att plocka tillbaka lilla Tora som ideligen fann sig nöjdare utanför hagen än i den. Förnöjt tittade hon fram på oss bakom lekstugan och knappt hade vi hunnit ur bilen innan hon kom fram och hälsade så glatt. Hon blev också förtjust i att jag såklart råkade ha godsaker i fickan.

Idag är det alla hjärtans dag. Denna dag inleddes med att bussen bara susade förbi mig imorse. Då blev jag tvär. Nästa buss var försenad, men vi hann upp i tid till Härnösand.
Första pausen klockan 09.00 höll jag såklart på att börja gråta eftersom vi var "inlåsta" i biblioteket fram till 09.30- men jag tog mig samman. Bet ihop.
Klockan 10.00 köpte jag mig ett litet chokladhjärta. Det räddade min dag. Solskenet tittade fram inom mig.
Lunchen spenderades i ryggläge på golvet i datasalen, tillsammans med naturgodis och spratlandes tår.

Jag undrar vad som sker imorgon. För övrigt har jag mycket tankar just nu om allt och inget och litet till. Vi ser som sagt vad veckan bjuder på!

Dagen till ära platsar en fin bild på käraste lilla Piccabbo med sitt hjärta!

 

Tack för idag

Älskade lilla Lillen

Publicerad 2012-02-11 12:15:31 i Allmänt,

Fidel Baldomero "Lillen" han växer nästan så det knakar, ändock kommer han förmodligen alltid att vara just Lillen. Så vacker, fin och lyhörd. Intresserad och klok.

 

 

Liten tuss, det ska bli så roligt att se vad du vill göra när du blir stor!

Om

Min profilbild

Vilda Matilda

Är som Sola i Karlstad och sprider mitt ljus i de mörkaste små vrår. Bor och lever med min fina Micke, Lilla M och de sex små kittensarna Noppemann, Chilla Schoo, Woldemort, Katitzi, Ozzy och Bobby. Vi har även världens finaste hästar Lady Caliza och Fidel Baldomero och har de tre underbaraste bonushästarna Flisan, Camilio och Tammi på gården :) Livet är för övrigt underbart, bland tomtar och troll i mitt alldeles egna Knävland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela